Palágyi Eszter, Michelin-csillagos séf: „Daganatom lett, mert túl sok terhet vettem magamra” – Elviszlek magammal
Rovattámogatás
2019. június 12.
|
DTK
Egy nappal azelőtt, hogy Palágyi Eszter beült volna mellém az autóba, a fülembe jutott, hogy felmondott a munkahelyén, a Michelin-csillagos Costesben. Erősen pletykaszagot éreztem, ezért amikor véletlenül összefutottunk az utcán a forgatás előtt, ösztönösen rákérdeztem, hogy miről van szó. A válasz még engem is meglepett: Eszter pletykákra okot adó hiányzásai mögött egy komoly betegség állt, és amondó volt, ha már hallottam a „híreket” róla, akkor szívesen tisztázza a dolgot kamerák előtt is. Így indultunk neki a beszélgetésnek, mint kiderült, mindössze két héttel a második műtétje után. Hogy miért betegítette meg a munkája, mire tanítják őt a történtek, és miként lehet mindezt összeegyeztetni azzal, hogy ő bizony szerelmes a szakmájába, és legszívesebben éjjel-nappal dolgozna, mind elmondta nekem őszintén az utazásunk alatt. Erről a szerelemről egyébként minden szava, minden hangsúlya árulkodik; ahogy mesél az ételekről, az éttermi munkáról, az általa tervezett tányérokról… A konyhaművészet és a főzés iránti szerelmét édesapjától örökölte, aki már egészen kiskorától befogta a lányát például a disznóvágásokon dolgozni. Nem csoda, ha Eszter a mai napig megkönnyezi, hogy apukája nem érhette meg a sikerei csúcsát, nem kóstolhatta meg a Costes étteremben a hazai ízeket a lánya Michelin-csillagos tálalásában. Elviszlek magammal: Palágyi Eszter, Michelin-csillagos séf.
Neked ajánljuk
WMN Life –
2024. július 4.
–
WMN
Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf elhagyja Magyarországot, miután kiújult daganatos betegsége. Költözése előtt egy nappal beszélgettünk vele, a jelenkori magyar nyilvánosságban szokatlanul nyíltan és keményen fogalmazott a magyar gasztronómia kontraszelektált működéséről, a hatalomközeli erők térnyeréséről, a hazai egészségügy helyzetéről, a mérgező közállapotokról.
0 like / 0 dislike
60 megosztás
WMN Life –
2024. július 3.
–
FB
Palágyi Eszter séffel külföldre költözése előtt egy nappal beszélgettünk a vendéglátóipari szakma tönkrevágásáról, nemzetközi megbecsülésről és hazai karaktergyilkosságról, valamint arról, hogyan fenyegették meg a női mosdóban, miután rámutatott a szakmaiatlanság miatti több százezer eurós hiányra.
0 like / 0 dislike
725 megosztás
WMN KNYHA –
2019. november 8.
–
SzÉ
Rajongok Ramsay séfért. Ez van!
49 like / 2 dislike
18 megosztás
WMN KNYHA –
2023. április 8.
–
CSA
Tóth Szilárd Michelin-csillagos séffel Csepelyi Adrienn beszélgetett kedvenc húsvéti ételeikről és emlékeikről.
0 like / 0 dislike
110 megosztás
WMN Life –
2023. szeptember 25.
–
CSA
Kis (nagy) Gyimesi hedonizmus. Csepelyi Adrienn beszámolója a Taste of Transylvania gasztrofesztiválról.
0 like / 0 dislike
32 megosztás
WMN KNYHA –
2023. november 18.
–
FB
Amikor a bendőbe került étel a szívedig hatol – D. Tóth Kriszta és Fiala Borcsa elutazott Tatára, hogy megnézzék, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet teátrális megközelítése mit is tud valójában, és hogyan fest egy fine dining grenadírmars.
0 like / 0 dislike
54 megosztás