Akkor jó, ha a könyöködön csurog a szaft – A kézzel evés gyönyörei, pulled porkos bao recepttel
Ha te is imádsz kézzel enni, ezt a receptet zabálni fogod!
Ha te is imádsz kézzel enni, ezt a receptet zabálni fogod!
Semmi vicceset nem mesélt, mégis mosolyra húzódik a szád:
Csenge eligazít bennünket a bogyós gyümölcsök világában, és még egy remek pitereceptet is mutat, amivel kellőképp megünnepelheted a szamócaszezont (amiről fogadjunk, eddig azt hitted, hogy eper… na, ugye! Akkor katt a gyorstalpalóra!)
Íme, négy zöldséges recept, ami pillanatok alatt el fogja happolni a főszerepet a grillhúsok elől!
Harmincnégy fokban nyilván senki nem szeretné hosszan kavargatni a szószt, vagy órákig járatni bármilyen meleget sugárzó egységet, ugyanakkor persze enni 34 fokban is kell (még ha nem is annyit, mint télen). Tóth Flóra ötletei a problémára:
Beütött a kánikula, ilyenkor néha a létezés is nehézséget okoz, szóval itt van négy különleges jegeskávé recept, ami nemcsak lehűt, de felpörgeti az agyadat is!
Vendégszerzőnk alapos vizsgálat alá vetett két tanyasi csirkét – egy boltit és egy piacit –, és utánajárt, melyiket éri meg inkább megvenni, korántsem csak anyagi szempontból.
„Csigatészta, cérnametélt, eperlevél, grízgombóc, macesz… Nekem mindegy, bármelyikről is legyen szó, nagykanállal merem a tányéromba. Aprólékosan felvágom a kanalammal a puhára főtt répát, és – mint minden lelkében gyereknek megmaradt felnőtt –, a zellergumót és a karalábét meghagyom a nálam idősebbeknek. De a petrezselymet legalább megeszem, ennyire azért felnőttem már én is.” Szerzőnk végigvezet minket egy klasszikus vasárnapi ebéd menüsorán, némi extra hozzávalóval és anekdotával. Nálatok hogy zajlanak ezek az ebédek?