WMN KNYHA
WMN Fesztivál 2025.03.08 - Veled vagyunk 10 éve, gyere velünk tovább! Vedd meg a jegyed!
WMN KNYHA

Energiatakarékos ebédek – Receptek a rezsidémon ellen

WMN KNYHA – 2022.10.19. – TF

Gondoltatok az elmúlt években arra, hogy a főzés mennyire energiaigényes? Valószínűleg nem. Most viszont a diskurzus része, hogy hogyan tudjuk a fogyasztásunkat a bizonyos átlag alatt tartani. Olyan ételekre hozunk ötletet, amik kevés energiával készülnek, ráadásul az ősz top kedvenc alapanyagából, a sütőtökből.

Mindegy, hogy felhők tetején vagy csónakon utazol, csak legyen nálad tojás (2+1 recepttel!)

WMN KNYHA – 2022.10.14. – FB

Ki vele: neked mi VOLT eddig a legkedvesebb tojásos recepted? (Mert most mutatunk két új kedvencet!)

Évente megeszünk egy felnőtt nőt, pedig nem kellene így lennie – Vegán pekingi kacsa recepttel

WMN KNYHA – 2022.10.09. – FB

A csökkentett húsfogyasztás nem kell hogy a kompromisszumokról szóljon! Íme, egy bomba recept, ami után még az eltökélt húsevők is megnyalják mind a tíz ujjukat.

Pinakaloda, macskapóni, lámakrém – Vajon felismered, mit takarnak ezek az ételnevek?

WMN KNYHA – 2022.10.02. – FB

Fergeteges ételbeceneveket szabadítottunk ki a négy fal közül!

Kipróbálnád a kávésajtot vagy innál egy jó feketét datolyamagból? – Izgalmas kísérletek a kávé napja alkalmából

WMN KNYHA – 2022.09.29. – DCS

Ma van mindannyiunk kedvenc „feketéjének” a napja, ezért csapatunk kávéért felelős tagja izgalmas kísérletezésre (datolyakávé, az meg mi?!) és egy rövid világ körüli útra invitál!

„Tudod, mi ez? Tejberizs szteroidon” – Thai ragacsos rizs, sós és édes recepttel

WMN KNYHA – 2022.09.25. – FB

Érdemes beszerezni otthonra egy gőzölőt és pár kiló ragacsos rizst (ha nem tudnád, mik ezek, a cikkben elmagyarázom), a segítségükkel ugyanis seperc alatt isteni ázsiai ételeket lehet készíteni!

Hús? Minek? – Grillzöldségek ropogós csicserivel és friss borsószósszal

WMN KNYHA – 2022.09.16. – SzÉ

Ez a recept százszázalékosan vegán, cukor és gluténmentes valamint őrületesen finom!

„Iszonyatosan lelkes szurkolók vagyunk – ez a mi pozíciónk” – Elindult az Emelem poharam podcastsorozatunk, az alkotókkal, Pásztory Dórával és Ferenci Mártonnal beszélgettünk

WMN KNYHA – 2022.09.10. – GyD

„Mi a szó klasszikus értelmében vett »foodie«-k vagyunk, aminek sajnos nincs igazán jó magyar megfelelője, de nagyjából azt jelenti, hogy számunkra az elérhető luxust a minőségi étkezés jelenti. A mindennapjainkat úgy dobjuk fel, hogy remek ételeket és italokat fogyasztunk, és megpróbálunk ebben tudatosak lenni” – mondja Ferenci Márton, Pásztory Dóra férje, az Emelem poharam című új gasztropodcast-sorozatunk egyik műsorvezetője, és ezzel kicsit tovább is mentek annál, mint hogy a gasztronómia egyfajta hobbi legyen az életükben. Most már hivatásos kíváncsiskodók is. Ismerjétek meg a házaspárt közelebbről!